Címünk: 1027 Budapest, Medve utca 30.
Időpont-egyeztetés:
+36 70 70 314 70
Tel./Fax: +36 1 201 1450

Kérjük minden esetben egyeztessen időpontot! Információ és bejelentkezés, hétfő-péntek: 09:00-18:00

Foglaljon online!

Neurológia

neurologia

A neurológia az agy, a gerincvelő, az ideggyökök, a környéki (perifériás) idegek és az izmok betegségeivel foglalkozik.

A neurológiai betegségek okai lehetnek vérzések, vagy vérhiányos állapotok, fertőző betegségek, gyulladások, daganatok, sérülések-balesetek, toxikus ártalmak, genetikai-öröklött okok, degeneratív betegségek, belgyógyászati és gerincbetegségek.

Milyen tüneteket okoznak a neurológiai betegségek? Fejfájás, szédülés, hányinger, fülzúgás, kettőslátás, látászavar, egyensúlyzavar, járásromlás, végtaggyengeség, ügyetlenség, bénulás, nyelési nehezítettség, beszédzavar, fájdalom, zsibbadás, érzéketlenség, feledékenység, szellemi hanyatlás, meglassultság, viselkedésváltozás lehetnek neurológiai betegség jelei.

Milyen betegségekkel foglalkozik a neurológia? Ide tartozik többek között a fejfájás, a stroke, az epilepszia, a sclerosis multiplex, az agyhártya és agyvelőgyulladások, a Lyme kór, az agy és a gerincvelő daganatai, a Parkinson betegség, a demenciák (pl. Alzheimer kór), a különböző eredetű ideggyulladások, a myasthenia gravis  és más izomgyengeséggel járó betegségek.

A neurológiai vizsgálat első része a panaszok pontos kikérdezéséből és fizikalis vizsgálatból áll. Utóbbi során az orvos megvizsgálja az agyidegeket, a reflexeket, az izomerőt, a koordinációt, az érzékelést (látás, tapintás, hallás, szaglás, ízérzés) és a humán funkciók (beszéd, gondolkodás, emlékezés, számolás, írás, tájékozódás, stb.) működését. A vizsgálat alapján a neurológus további műszeres vizsgálatokat kérhet. Ilyen a CT, MR, nyaki ér ultrahang, EEG, ENG, EMG, laboratóriumi vizsgálatok, kardiológiai vizsgálat. A neurológiai vizsgálat második részében a leleteket értékelve a neurológus megállapítja a diagnózist és meghatározza a gyógyszeres terápiát. Bizonyos betegségekben kiegészítő kezelések, gyógytorna, masszázs, fizikoterápia, étrendi és életmódbeli változtatások is szükségesek a gyógyuláshoz.

Ismerje meg neurológusunkat!

Dr. Kapás István Ph.D. főorvos, neurológus

Rendelési idő: Péntek délután

Dr. Fehér Ágnes neurológus és pszichiáter szakorvos, főorvos

Rendelési idő: Péntek délelőtt

1027 Budapest, Medve utca 30.
info@neuromedic.hu
-